Teamfoto RR Tuin & design
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Etten-Leur
Uw tuin zelf bestraten Redactie, 1 mei 2024
Straatwerk tuin

Het zelf bestraten van uw tuin kan een lonende ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte transformeert in een functionele en aantrekkelijke omgeving. Met de nodige planning, de juiste materialen en vakkundige uitvoering kunt u een duurzame en mooi bestrate tuin realiseren die vele jaren standhoudt. In deze blog nemen we u stap voor stap mee door het proces van het bestraten van uw tuin.

Uw tuinbestrating stap voor stap voorbereiden

Voordat u begint met betegelen, is het cruciaal om een grondige planning te maken. Het nauwkeurig opmeten van de tuinoppervlakte en het maken van een gedetailleerd tuinplan na het bestraten is van groot belang. Overweeg aspecten zoals voetpaden, terrassen, bloembedden en eventuele speciale extra's die u in uw tuin wilt hebben.

Daarna is het moment aangebroken om de ondergrond gereed te maken. Haal alle planten, gras en andere beplanting weg van het gebied dat u wilt bestraten. Delf de aarde tot een diepte van ongeveer 15-20 cm om ruimte vrij te maken voor de bestrating en de materialen voor de ondergrond.

Stap 2: Kies de juiste materialen

Een juiste materiaalkeuze is van essentieel belang voor het slagen van uw bestratingsproject. Overweeg duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget bij het overwegen van verschillende mogelijkheden, zoals betonklinkers, natuursteen, bakstene en keramische tegels. Belangrijk zijn de materialen voor een stevige ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin, naast de bestrating zelf.

Uw tuin verfraaien met unieke legpatronen en ontwerpen

Als u begint met het aanbrengen van de bestrating, is het verstandig om eerst het gewenste legpatroon te kiezen. Veelgebruikte patronen zijn onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Test verschillende ontwerpen totdat u de ideale uitstraling voor de tuin heeft bereikt.

Stap 4: Het plaatsen van bestrating

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om te beginnen met het aanleggen van de bestrating in uw tuin. Begin met een recht stuk, bijvoorbeeld een muur of een grens, en werk langzaam naar buiten toe. Maak gebruik van een waterpas om te controleren of de bestrating op gelijke hoogte ligt en vul eventuele niveauverschillen aan met extra zand.

Het onderhoud en de afwerking van uw tuinbestrating

Als al het straatwerk is gelegd, is het tijd voor de laatste afwerking. Verwijder te veel zand van het oppervlak en zet de bestrating stevig vast met behulp van een trilplaat. Vul de voegen tussen de stenen met voegzand of voegmortel om te voorkomen dat er onkruid opkomt.

Het is van groot belang om de bestrate tuin in optimale staat te houden. Houd de bestrating schoon door regelmatig te vegen om vuil en bladeren weg te halen en repareer eventuele beschadigingen of verzakkingen meteen. Door wat handigheid te tonen en de juiste tips te gebruiken, kunt u zelf uw tuin bestraten en een mooie buitenruimte creëren waar u trots op zult zijn.

Overweegt u toch een professional in te schakelen?

Overweegt u om dit klusje zelf uit te voeren?Indien u het klusje wilt uitbesteden aan een ervaren professional, dan kunt u contact opnemen met RR Tuin & design. Zo wordt uw tuin toch naar wens bestraat maar hoeft u zelf uw handen niet vuil te maken!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8628

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over RR Tuin & design

Welkom bij ons hoveniersbedrijf, opgericht door Riley in 2017!


Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf met een grote passie voor tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Onze werkzaamheden zijn dan ook zeer divers en omvatten onder andere:


Adviseren: We staan klaar om u te voorzien van deskundig advies op maat. Of u nu vragen heeft over tuinontwerp, beplanting of onderhoud, wij helpen u graag.


Ontwerp in 3D met presentatie: Met behulp van geavanceerde technologie kunnen we uw tuin tot leven brengen met gedetailleerde 3D-ontwerpen en presentaties. Zo krijgt u een realistisch beeld van het eindresultaat nog voordat we aan de slag gaan.


Realisatie van ontwerpen en renovatie: Van het aanleggen van nieuwe tuinen tot het renoveren van bestaande tuinen, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomtuin te realiseren. We zorgen voor een professionele uitvoering en streven naar het hoogste kwaliteitsniveau.


Onderhoud van zakelijke of particuliere tuinen: Of u nu een bedrijfstuin of een privétuin heeft, wij staan voor u klaar om het onderhoud te verzorgen. Van regelmatig snoeien en maaien tot het verzorgen van beplanting en het behouden van een gezond groen landschap.


Wat ons onderscheidt, is onze passie en oog voor detail in al onze werkzaamheden. We streven ernaar om samen met u als opdrachtgever naar het gewenste resultaat toe te werken, volledig afgestemd op uw behoeften en wensen.


Heeft u interesse gekregen in ons bedrijf? We komen graag vrijblijvend bij u langs om de diverse mogelijkheden te bespreken en uw wensen in kaart te brengen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Samen creëren we een prachtige tuin waar u van kunt genieten!


Tuinkeur

Reviews van RR Tuin & design

Door J
Op 10 juni 2023
10

Heel tevreden over het advies, communicatie en uitvoering. Zeker een aanrader!

Door I
Op 22 augustus 2022
10

Prima ervaring, aanrader!

Door G
Op 22 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door M
Op 17 juli 2022
10

Ze hebben heel mooi werk geleverd. We zijn heel tevreden en hebben hem al bij meerdere mensen aanbevolen.

Door R
Op 4 maart 2022
10

Vriendelijke en snelle service, alles volgens afspraak opgeleverd. Resultaat mag er zijn.

Door J
Op 2 maart 2022
10

Prima werklui die zich aan de afspraken houden en interesse tonen voor de wensen van de klant. Prima werk geleverd. Geven ook advies over andere dingen die in de tuin kunnen gebeuren. Een AANRADER voor iedereen in de omgeving Breda , Etten Leur en gemeente Halderberge

Door I
Op 1 maart 2022
8

Riley heeft goed naar onze wensen geluisterd en vorig jaar een prachtig ontwerp gemaakt. Goed uitgevoerd en veranderingen tijdens de aanleg gingen ook soepel. Wij vonden het jammer dat hij met teveel klussen tegelijkertijd bezig was waardoor het werk langer duurde en wat slordig afgewerkt was. Nu nog steeds houdt hij een vinger aan de pols of de tuin zich goed ontwikkeld.

Door W
Op 20 januari 2022
10

Riley weet wat de klant wil en heeft verstand van zaken. Een stapje extra is geen enkel probleem voor deze jonge ondernemer. Aanrader !

Door Y
Op 11 januari 2022
8

Team Riley is hardwerkend, klantvriendelijk en kan goed probleem-oplossend werken. Niets is te veelgevraagd, Riley voldoet zeker aan zijn doel klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Door P.V.D.S
Op 10 januari 2022
10

Zeer nette jongeman, komt afspraken perfect na.

Door J
Op 7 september 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door R.S
Op 7 juli 2020
10

Prima service! Goede kennis van zaken, goede inzet, redelijke prijzen

Door P
Op 14 april 2020
10

Eerlijk en open bedrijf, komt afspraken goed na en geeft goed advies. Werkzaam heden perfect uitgevoerd en netjes achter gelaten. Dus de volgende weer.

Door M.V.V.D.L
Op 31 maart 2020
8

Wij zijn super tevreden over de werkzaamheden. Riley heeft voor ons, ons terras opnieuw gelegd. Mooi strak. Tevens heeft hij een mooi ontwerp voor onze voortuin gemaakt en deze top uitgevoerd. Riley is vriendelijk, betrouwbaar en een harde werker.

Door L
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft mijn tuin aangelegd. Ik was bij hem terechtgekomen, omdat ik van zijn werkwijze hoorde en ik me hierin goed kon vinden. Hij werkt namelijk erg netjes. Ook erg tevreden over het resultaat. Een aanrader!

Door C.V.P
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft uitmuntend werk geleverd. Hij is erg betrouwbaar en vakbekwaam. Hij gaat pas weg als alles in orde is en heeft een enorme passie voor zijn werk.