Teamfoto RR Tuin & design
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Etten-Leur
Een nieuwe look voor uw schutting met beits Redactie, 25 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

De dagen worden langer en het weer wordt langzaam milder. Binnenkort is het weer tijd om van uw tuin te genieten. Het is begrijpelijk dat niemand geconfronteerd wil worden met een lelijke schutting, gelukkig hoeft dat niet.

Als u uw schutting wilt opknappen en beschermen voor de toekomst, is het raadzaam om te beitsen!U heeft de keuze om dit zelf te doen en geld te besparen. In dit artikel zullen we gedetailleerd uitleggen waarom beitsen essentieel is, hoe het precies in zijn werk gaat en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is beits nu eigenlijk?

Beits is een vloeistof die het hout beschermt tegen overmatige vochtopnameOok bevatten beitsen kleurstoffen die beschermen tegen de zonnestralen, zodat de schutting niet verkleurtBeits vormt hierdoor een soort beschermlaagje voor de schutting

Waarom is het noodzakelijk om uw schutting te beschermen met beits?

Waarom is het handig om uw schutting te voorzien van beits?U zorgt voor een langdurige bescherming van uw schutting door te beitsen. In Nederland is het weer vol verrassingen en onvoorspelbaarheid.

Zo heeft de schutting last van de harde Uv-stralen, regenbuien, hagel en de harde wind. Met name de regen geeft uitdagingen doordat het hout van de schutting water absorbeert. Dit kan tot gevolg hebben dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om te voorkomen dat dit zich voordoet, is het van essentieel belang om uw schutting te onderhouden. Het beitsen van uw schutting is een goede keuze omdat het zorgt voor de benodigde bescherming in het Nederlandse weer. U hoeft niet elk jaar opnieuw beits aan te brengen, de bescherming blijft langdurig aanwezig!

Uw schutting stap voor stap beitsen

Uw schutting opruwen voor het beitsen

Voordat u start met het beitsen, is het essentieel om het juiste voorbereidende werk te verrichten. Het reinigen van de schutting staat aan het begin van het proces. Om alle mogelijke aanslag en vorige behandelingen te verwijderen, is het essentieel om de schutting te reinigen. Een hogedrukspuit kan hierbij van pas komen.

Stap 2: Schuur de schutting

Schuur de schutting zorgvuldig. Het schuren van de schutting is verplicht voor alle houtsoorten bij het beitsen, tenzij anders aangegeven. Voor het opschuren van de schutting kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Uw schutting op een zorgvuldige manier schoonmaken

Na al dat schuurwerk is de schutting enigszins rommelig geworden. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Controleer eerst of de schutting helemaal stofvrij is, dit kan zich anders in de schutting gaan nestelen.

Na het verwijderen van al het stof van de schutting, kunt u overgaan tot de laatste schoonmaakhandeling. Gebruik eenvoudig een borstel of een doekje met water. Het is verstandig om de hogedrukspuit te vermijden, aangezien de toplaag van de schutting kwetsbaar kan zijn.

De vierde stap: Uw schutting van beits voorzien

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Na het roeren kunt u de beits gelijkmatig aanbrengen op de schutting met een kwast. Na het wachten van 24 uur en het opdrogen van de eerste laag beits, is het tijd om de tweede laag aan te brengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8628

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over RR Tuin & design

Welkom bij ons hoveniersbedrijf, opgericht door Riley in 2017!


Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf met een grote passie voor tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Onze werkzaamheden zijn dan ook zeer divers en omvatten onder andere:


Adviseren: We staan klaar om u te voorzien van deskundig advies op maat. Of u nu vragen heeft over tuinontwerp, beplanting of onderhoud, wij helpen u graag.


Ontwerp in 3D met presentatie: Met behulp van geavanceerde technologie kunnen we uw tuin tot leven brengen met gedetailleerde 3D-ontwerpen en presentaties. Zo krijgt u een realistisch beeld van het eindresultaat nog voordat we aan de slag gaan.


Realisatie van ontwerpen en renovatie: Van het aanleggen van nieuwe tuinen tot het renoveren van bestaande tuinen, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomtuin te realiseren. We zorgen voor een professionele uitvoering en streven naar het hoogste kwaliteitsniveau.


Onderhoud van zakelijke of particuliere tuinen: Of u nu een bedrijfstuin of een privétuin heeft, wij staan voor u klaar om het onderhoud te verzorgen. Van regelmatig snoeien en maaien tot het verzorgen van beplanting en het behouden van een gezond groen landschap.


Wat ons onderscheidt, is onze passie en oog voor detail in al onze werkzaamheden. We streven ernaar om samen met u als opdrachtgever naar het gewenste resultaat toe te werken, volledig afgestemd op uw behoeften en wensen.


Heeft u interesse gekregen in ons bedrijf? We komen graag vrijblijvend bij u langs om de diverse mogelijkheden te bespreken en uw wensen in kaart te brengen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Samen creëren we een prachtige tuin waar u van kunt genieten!


Tuinkeur

Reviews van RR Tuin & design

Door J
Op 10 juni 2023
10

Heel tevreden over het advies, communicatie en uitvoering. Zeker een aanrader!

Door I
Op 22 augustus 2022
10

Prima ervaring, aanrader!

Door G
Op 22 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door M
Op 17 juli 2022
10

Ze hebben heel mooi werk geleverd. We zijn heel tevreden en hebben hem al bij meerdere mensen aanbevolen.

Door R
Op 4 maart 2022
10

Vriendelijke en snelle service, alles volgens afspraak opgeleverd. Resultaat mag er zijn.

Door J
Op 2 maart 2022
10

Prima werklui die zich aan de afspraken houden en interesse tonen voor de wensen van de klant. Prima werk geleverd. Geven ook advies over andere dingen die in de tuin kunnen gebeuren. Een AANRADER voor iedereen in de omgeving Breda , Etten Leur en gemeente Halderberge

Door I
Op 1 maart 2022
8

Riley heeft goed naar onze wensen geluisterd en vorig jaar een prachtig ontwerp gemaakt. Goed uitgevoerd en veranderingen tijdens de aanleg gingen ook soepel. Wij vonden het jammer dat hij met teveel klussen tegelijkertijd bezig was waardoor het werk langer duurde en wat slordig afgewerkt was. Nu nog steeds houdt hij een vinger aan de pols of de tuin zich goed ontwikkeld.

Door W
Op 20 januari 2022
10

Riley weet wat de klant wil en heeft verstand van zaken. Een stapje extra is geen enkel probleem voor deze jonge ondernemer. Aanrader !

Door Y
Op 11 januari 2022
8

Team Riley is hardwerkend, klantvriendelijk en kan goed probleem-oplossend werken. Niets is te veelgevraagd, Riley voldoet zeker aan zijn doel klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Door P.V.D.S
Op 10 januari 2022
10

Zeer nette jongeman, komt afspraken perfect na.

Door J
Op 7 september 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door R.S
Op 7 juli 2020
10

Prima service! Goede kennis van zaken, goede inzet, redelijke prijzen

Door P
Op 14 april 2020
10

Eerlijk en open bedrijf, komt afspraken goed na en geeft goed advies. Werkzaam heden perfect uitgevoerd en netjes achter gelaten. Dus de volgende weer.

Door M.V.V.D.L
Op 31 maart 2020
8

Wij zijn super tevreden over de werkzaamheden. Riley heeft voor ons, ons terras opnieuw gelegd. Mooi strak. Tevens heeft hij een mooi ontwerp voor onze voortuin gemaakt en deze top uitgevoerd. Riley is vriendelijk, betrouwbaar en een harde werker.

Door L
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft mijn tuin aangelegd. Ik was bij hem terechtgekomen, omdat ik van zijn werkwijze hoorde en ik me hierin goed kon vinden. Hij werkt namelijk erg netjes. Ook erg tevreden over het resultaat. Een aanrader!

Door C.V.P
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft uitmuntend werk geleverd. Hij is erg betrouwbaar en vakbekwaam. Hij gaat pas weg als alles in orde is en heeft een enorme passie voor zijn werk.