Teamfoto RR Tuin & design
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Etten-Leur
Tips om uw tuin te wapenen tegen klimaatverandering Redactie, 11 mei 2024
Hagel in de tuin

Midden in de natuur bevindt zich uw tuin die direct wordt beïnvloed door veranderingen in het klimaat. Door de toenemende extremen, met inbegrip van langdurige hittegolven, stortbuien en droogteperioden, is het van essentieel belang om uw groene oase te beschermen tegen deze grillige omstandigheden van Moeder Natuur. Het is fijn dat er diverse maatregelen zijn die u kunt treffen om uw tuin voor te bereiden op deze uitdagingen en hem sterker te maken.

Slim waterbeheer

Het teveel aan watergebruik in uw tuin is niet langer duurzaam, met de toenemende druk op watervoorraden en de frequent voorkomende extreme weersomstandigheden. Moderne technologie biedt ons geavanceerde systemen die ons helpen om water efficiënter te beheren. Een van de meest effectieve methoden om waterverlies te minimaliseren, is het gebruik van geavanceerde irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie en sproeiers met timers.

Door middel van deze systemen wordt water direct naar de wortelzones van planten gebracht, wat resulteert in minder verdamping en verspilling door over sproeien. Het plaatsen van regentonnen is een onmisbare stap in waterbesparing. Met deze makkelijke, maar effectieve apparatuur kunt u regenwater verzamelen en aanwenden om uw planten te sproeien.

Het opvangen en hergebruiken van regenwater helpt u om minder afhankelijk te zijn van kostbaar leidingwater. Dit helpt ook bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Het gebruik van permeabele materialen in uw tuin is ook een slimme keuze.

Het gebruik van grindpaden en poreuze bestrating draagt bij aan het verbeteren van de waterafvoer en het voorkomen van overstromingen. Door gebruik te maken van permeabele oppervlakken kan het water in de bodem infiltreren in plaats van directe afvoer naar riolen. Het is mogelijk dat het water door de plantenwortels opgenomen wordt of teruggevoerd wordt naar het grondwater.

Creëer de perfecte schaduw en bescherming in uw tuin

Op warme dagen zijn beschermde plekken in de tuin ideaal om van te genieten. Maar ze zijn essentieel voor het behouden van de vochtbalans en bescherming tegen de schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon. Het aanleggen van bomen en struiken op slimme locaties in uw tuin om natuurlijke schaduw te creëren en tegelijkertijd beschutting te bieden aan gevoelige planten is een slimme zet.

Bomen zijn met name efficiënt als schaduwverstrekkers vanwege hun uitgebreide kruinen en grote bladeren, die een verkoelend effect hebben op de omgeving. Naast bomen kunnen struiken ook gebruikt worden als schaduwleveranciers en bescherming bieden tegen direct zonlicht. Kies voor dichtbegroeide, bladrijke struiken die een dichte luifel vormen en zorg ervoor dat ze op strategische locaties worden geplant.

Milieuvriendelijk tuinbeheer in uw eigen achtertuin

Een belangrijke stap naar duurzaamheid is het gebruik van biologische alternatieven voor pesticiden en meststoffen. Door het gebruik van chemische pesticiden kunnen nuttige insecten en andere dieren in de tuin worden geschaad, en de kwaliteit van de bodem kan eronder lijden. Met behulp van natuurlijke meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen wordt het delicate evenwicht van het ecosysteem in de tuin ondersteund.

Op die manier beperkt u de blootstelling aan schadelijke chemicaliën voor zowel mens als dier. Een mix van planten in uw tuin kan een aantrekkelijke habitat creëren voor bestuivende insecten zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. Deze kriebelige wezens spelen een vitale rol bij het bestuiven van planten en dragen bij aan het voortbestaan en de vruchtbaarheid van de tuin.

U kunt tevens leefgebieden inrichten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van vogels, bijen en andere dieren. Dieren in uw tuin worden beschermd en vinden nestgelegenheid in vogelhuisjes, bijenhotels en natuurlijke schuilplaatsen zoals dichte struiken en stapelmuurtjes. Dit leidt tot het ontstaan van een levendige en evenwichtige gemeenschap van flora en fauna in uw tuin.

Zoekt u naar een ervaren tuinonderhoudsdienst?

Bent u op zoek naar professionele assistentie om uw tuin aan te passen aan de veranderende klimaatomstandigheden?Vertrouw op RR Tuin & design voor deskundige hulp bij het klimaatbestendig maken van uw tuin!Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via 076 200 8628.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8628

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over RR Tuin & design

Welkom bij ons hoveniersbedrijf, opgericht door Riley in 2017!


Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf met een grote passie voor tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Onze werkzaamheden zijn dan ook zeer divers en omvatten onder andere:


Adviseren: We staan klaar om u te voorzien van deskundig advies op maat. Of u nu vragen heeft over tuinontwerp, beplanting of onderhoud, wij helpen u graag.


Ontwerp in 3D met presentatie: Met behulp van geavanceerde technologie kunnen we uw tuin tot leven brengen met gedetailleerde 3D-ontwerpen en presentaties. Zo krijgt u een realistisch beeld van het eindresultaat nog voordat we aan de slag gaan.


Realisatie van ontwerpen en renovatie: Van het aanleggen van nieuwe tuinen tot het renoveren van bestaande tuinen, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomtuin te realiseren. We zorgen voor een professionele uitvoering en streven naar het hoogste kwaliteitsniveau.


Onderhoud van zakelijke of particuliere tuinen: Of u nu een bedrijfstuin of een privétuin heeft, wij staan voor u klaar om het onderhoud te verzorgen. Van regelmatig snoeien en maaien tot het verzorgen van beplanting en het behouden van een gezond groen landschap.


Wat ons onderscheidt, is onze passie en oog voor detail in al onze werkzaamheden. We streven ernaar om samen met u als opdrachtgever naar het gewenste resultaat toe te werken, volledig afgestemd op uw behoeften en wensen.


Heeft u interesse gekregen in ons bedrijf? We komen graag vrijblijvend bij u langs om de diverse mogelijkheden te bespreken en uw wensen in kaart te brengen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Samen creëren we een prachtige tuin waar u van kunt genieten!


Tuinkeur

Reviews van RR Tuin & design

Door J
Op 10 juni 2023
10

Heel tevreden over het advies, communicatie en uitvoering. Zeker een aanrader!

Door I
Op 22 augustus 2022
10

Prima ervaring, aanrader!

Door G
Op 22 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door M
Op 17 juli 2022
10

Ze hebben heel mooi werk geleverd. We zijn heel tevreden en hebben hem al bij meerdere mensen aanbevolen.

Door R
Op 4 maart 2022
10

Vriendelijke en snelle service, alles volgens afspraak opgeleverd. Resultaat mag er zijn.

Door J
Op 2 maart 2022
10

Prima werklui die zich aan de afspraken houden en interesse tonen voor de wensen van de klant. Prima werk geleverd. Geven ook advies over andere dingen die in de tuin kunnen gebeuren. Een AANRADER voor iedereen in de omgeving Breda , Etten Leur en gemeente Halderberge

Door I
Op 1 maart 2022
8

Riley heeft goed naar onze wensen geluisterd en vorig jaar een prachtig ontwerp gemaakt. Goed uitgevoerd en veranderingen tijdens de aanleg gingen ook soepel. Wij vonden het jammer dat hij met teveel klussen tegelijkertijd bezig was waardoor het werk langer duurde en wat slordig afgewerkt was. Nu nog steeds houdt hij een vinger aan de pols of de tuin zich goed ontwikkeld.

Door W
Op 20 januari 2022
10

Riley weet wat de klant wil en heeft verstand van zaken. Een stapje extra is geen enkel probleem voor deze jonge ondernemer. Aanrader !

Door Y
Op 11 januari 2022
8

Team Riley is hardwerkend, klantvriendelijk en kan goed probleem-oplossend werken. Niets is te veelgevraagd, Riley voldoet zeker aan zijn doel klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Door P.V.D.S
Op 10 januari 2022
10

Zeer nette jongeman, komt afspraken perfect na.

Door J
Op 7 september 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door R.S
Op 7 juli 2020
10

Prima service! Goede kennis van zaken, goede inzet, redelijke prijzen

Door P
Op 14 april 2020
10

Eerlijk en open bedrijf, komt afspraken goed na en geeft goed advies. Werkzaam heden perfect uitgevoerd en netjes achter gelaten. Dus de volgende weer.

Door M.V.V.D.L
Op 31 maart 2020
8

Wij zijn super tevreden over de werkzaamheden. Riley heeft voor ons, ons terras opnieuw gelegd. Mooi strak. Tevens heeft hij een mooi ontwerp voor onze voortuin gemaakt en deze top uitgevoerd. Riley is vriendelijk, betrouwbaar en een harde werker.

Door L
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft mijn tuin aangelegd. Ik was bij hem terechtgekomen, omdat ik van zijn werkwijze hoorde en ik me hierin goed kon vinden. Hij werkt namelijk erg netjes. Ook erg tevreden over het resultaat. Een aanrader!

Door C.V.P
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft uitmuntend werk geleverd. Hij is erg betrouwbaar en vakbekwaam. Hij gaat pas weg als alles in orde is en heeft een enorme passie voor zijn werk.