Teamfoto RR Tuin & design
Bomen kappen Tilburg Wij staan in Tilburg voor u klaar!
Een Hovenier
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Etten-Leur

Bomen kappen Tilburg

Moet er een boom gekapt worden in Tilburg? Overweegt u professioneel boomkappen in Tilburg? Vertrouw op ons ervaren team voor een efficiënte en betaalbare oplossing. Voor professioneel boomkappen in Tilburg, vertrouw op ons ervaren team voor een efficiënte en betaalbare oplossing.

Als een boom te veel groeit, tekenen van ziekte begint te vertonen of problematisch wordt voor uw veiligheid, dan is het verwijderen van de boom de beste weg. Hoewel het neerhalen van een boom niet meteen voor de hand ligt, is het essentieel om te denken aan uw veiligheid en die van de omgeving. Wanneer u onze boomverzorgers inschakelt, krijgt u de garantie dat de klus op een vakkundige en professionele wijze wordt aangepakt.

Laat ons team van ervaren boomverzorgers de klus klaren. Denkt u erover om een boom te laten kappen in Tilburg? Wij zijn uw partner voor deskundig advies en uitvoering 076 200 8628. Vraag zonder verplichtingen een persoonlijke offerte aan voor meer details.

De boomverzorger voor Tilburg

Bij u in Tilburg kan er een scala aan redenen zijn om te kiezen voor het verwijderen van een boom. Wanneer de boom hinderlijk is doordat er een nieuwe bestemming is voor die plek. In geval van stormschade kan de boom een bedreiging vormen voor zijn directe omgeving.

Soms is het noodzakelijk om de boom uit Tilburg weg te halen. Wanneer er geen dringende reden is om te verwijderen, kunt u steeds rekenen op RR Tuin & design. Afgezien van het verwijderen of omhakken van bomen, verzorgen wij ook boomverzorging in Tilburg en omgeving.

Bomen kappen tuin

Bomen laten kappen Tilburg door RR Tuin & design

Professioneel uw boom kappen Tilburg, kunt u het beste overlaten aan de boomverzorgers van RR Tuin & design. Het is essentieel dat bij het weghalen van bomen de omliggende bebouwing, waaronder uw huis, het tuinhuisje en andere bouwwerken, niet beschadigd wordt. Het weghalen van bomen in Tilburg is een taak die u het liefst overlaat aan de expert.

Onze bevoegde boomexperts zorgen altijd voor een veilige en betrouwbare aanpak van bomen kappen in Tilburg en omringende gebieden. Met een uitgebreide inspectie van de omstandigheden en het toepassen van geavanceerde technieken, zorgen we ervoor dat uw boom op een zorgvuldige en nauwkeurige manier wordt verwijderd. Wij hechten veel waarde aan uw wensen en hanteren een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat uw boom op een veilige en efficiënte manier wordt verwijderd:

 1. Risicoanalyse
  Een diepgaande analyse van de boom, inclusief het controleren van structurele stevigheid, potentiële ziekterisico's en mogelijke gevaren voor omliggende constructies.
 2. Regelgeving en vergunningen
  Een nauwkeurige naleving van lokale wetgeving en regelt alle vereiste vergunningen om de boomkap volgens de regels uit te voeren.
 3. Voorbereiding van de boom
  Het verwijderen van onderste takken en het gereedmaken van de stam voor een veilige en gecontroleerde neerwaartse beweging.
 4. Met precisie de boom omhakken
  Dankzij op maat gemaakte zaagtechnieken en professionele klimuitrusting wordt de boom met precisie omgekapt. Met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.
 5. Nauwkeurige afwerking
  Een grondige schoonmaak. Takken en de stam worden verwijderd, versnipperd of, als gewenst, wordt de boomstronk uitgegraven.
 6. Duurzaamheid
  Houtafval wordt waar mogelijk gerecycled en we streven ernaar de impact op het milieu te minimaliseren.

Ons team bij RR Tuin & design staat voor vakmanschap en behoud van de natuur bij het verantwoord kappen van bomen. Heeft u plannen voor professioneel boomkappen? Bent u op zoek naar professionele boomverwijdering? Bel ons dan voor een zorgvuldige aanpak 076 200 8628.

Wanneer kan je een boom kappen?

Met elk seizoen voor het kappen van bomen komen specifieke voor- en nadelen. Afhankelijk van uw specifieke omstandigheden en behoeften, kunt u in Tilburg het ideale moment kiezen om uw boom te kappen, met ondersteuning van onze boomverzorgers. Laat onze boomverzorgingsspecialisten u informeren over het meest optimale tijdstip voor het kappen van uw boom in Tilburg, passend bij uw specifieke omstandigheden en voorkeuren.

Wij hebben voor u de voor- en nadelen per seizoen op een rijtje gezet:

 • Lente
  Voordelen: In de lente is het gemakkelijk om de boomconditie te beoordelen vanwege de aanwezigheid van bladeren.
  Nadelen: Lange wachttijden zijn mogelijk door de piek in de vraag naar hoveniersdiensten.
 • Zomer
  Voordelen: De boomconditie is goed zichtbaar, vergelijkbaar met de lente.
  Nadelen: Door de volle bladzetting in de zomer is er meer groenafval en zijn er broedende vogels in de boom tijdens het broedseizoen.
 • Herfst
  Voordelen: In de herfst zijn houtrot en schimmel goed zichtbaar, en er zijn geen broedende dieren.
  Nadelen: Is dat het vallende blad extra opruimwerk met zich mee kan brengen door loszittende bladeren.
 • Winter
  Pluspunten: Met weinig tot geen blad is er minder groenafval en kan de taak sneller worden uitgevoerd. De open plek kan in het voorjaar weer mooi dichtgroeien.
  Nadelen: Het nadeel is dat de werkomstandigheden gevaarlijker kunnen zijn door vorst en winterse neerslag.
Maak een weloverwogen keuze voor het seizoen waarin u het [bomen] onderhoudt, rekening houdend met de voordelen en nadelen van elk seizoen.

Het selecteren van het geschikte moment kan van doorslaggevend belang zijn voor uw situatie. Heeft u assistentie nodig bij het bepalen van het meest geschikte tijdstip of zoekt u deskundige begeleiding voor het veilig kappen van bomen? Voor op maat gemaakt advies, neem contact op met onze ervaren professionals 076 200 8628.

Kosten boom kappen Tilburg

Hoeveel kost het om een boom te laten kappen in Tilburg? Een vraag waar we graag een helder antwoord op willen geven. Toch is er geen eenduidig antwoord op deze vraag, aangezien elke boom en situatie uniek is.

Desondanks zijn we beschikbaar om u te begeleiden. Diverse aspecten spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor het kappen van een boom in Tilburg:

 1. Boomgrootte:
  Grotere bomen vereisen meer tijd en inspanning om veilig te verwijderen dan kleinere exemplaren.
 2. Boomstronk verwijdering:
  Wat gebeurt er met de boomstronk na het kappen? Deze kan op zijn plaats blijven of volledig worden verwijderd door uitfrezen.
 3. Afvoer van hout en takken:
  Wat doen we met het hout- en takkenafval? Blijft het ter plaatse, wordt het afgevoerd of bent u verantwoordelijk voor het opruimen?
 4. Werkomgeving van de boom:
  De plaats en omgeving van de boom zijn van belang. Voor een efficiënte werkwijze is het handig als takken vrij kunnen vallen in plaats van dat elke tak voorzichtig naar beneden geleid moet worden.

Heeft u de bovenstaande elementen goed bekeken? Leg hier uit wat uw specifieke situatie is en ontvang direct een prijsopgave op maat voor het verwijderen van uw boom in Tilburg! U kunt ons ook direct bellen op 076 200 8628.

Veel gestelde vragen over bomen kappen

Heeft u behoefte aan inzicht over het kappen van bomen in Tilburg? Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het kappen van bomen, een belangrijke taak om de veiligheid en esthetiek van uw buitenruimte te behouden. Heeft u vragen over het uitvoeren van boomkappen, het optimale tijdstip om te kappen of de regelgeving die van kracht is in uw buurt? Wij zijn er om u te begeleiden.

Wanneer is het juiste tijdstip voor het kappen van bomen?

Doorgaans is het kappen van bomen gelimiteerd tot specifieke momenten van het jaar, meestal buiten het broedseizoen om vogels niet te verstoren en om te voldoen aan de wetgeving op het gebied van natuurbescherming. Wanneer er een nest in de boom zit, dient het kappen pas na het broedseizoen te gebeuren, vaak na augustus, en zelfs in het najaar wanneer het blad is gevallen.

Hoeveel betaal ik voor het laten kappen van een boom?

Het prijskaartje voor het kappen van een boom is als een speciale puzzel, waarbij diverse factoren zoals de boomsoort, toegankelijkheid van de locatie en noodzaak voor extra services allemaal een rol spelen. Een gedetailleerde analyse door boomdeskundigen kan u helpen een precieze schatting te verkrijgen die past bij uw specifieke behoeften.

Waar wordt het aanbevolen om een boom te laten kappen?

Het is aan te bevelen om een lokale hovenier in te schakelen voor het veilig kappen van uw boom en het voorkomen van schade aan eigendommen. Schakel een lokale hovenier in voor een professionele boomkap van uw boom.

Is het mogelijk om zelf een boom te kappen?

Voor het kappen van een boom op uw eigen grond is vaak een kapvergunning of omgevingsvergunning nodig, afhankelijk van de gemeentelijke regels. Het waarborgen van veiligheid en een correcte uitvoering van het werk is cruciaal bij het inschakelen van professionele boomverzorgers.

RR Tuin & design staat voor u klaar in Tilburg
Over ons

Welkom bij ons hoveniersbedrijf, opgericht door Riley in 2017!Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf met een grote passie voor tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Onze werkzaamheden zijn dan ook... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8628

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over RR Tuin & design

Welkom bij ons hoveniersbedrijf, opgericht door Riley in 2017!


Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf met een grote passie voor tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Onze werkzaamheden zijn dan ook zeer divers en omvatten onder andere:


Adviseren: We staan klaar om u te voorzien van deskundig advies op maat. Of u nu vragen heeft over tuinontwerp, beplanting of onderhoud, wij helpen u graag.


Ontwerp in 3D met presentatie: Met behulp van geavanceerde technologie kunnen we uw tuin tot leven brengen met gedetailleerde 3D-ontwerpen en presentaties. Zo krijgt u een realistisch beeld van het eindresultaat nog voordat we aan de slag gaan.


Realisatie van ontwerpen en renovatie: Van het aanleggen van nieuwe tuinen tot het renoveren van bestaande tuinen, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomtuin te realiseren. We zorgen voor een professionele uitvoering en streven naar het hoogste kwaliteitsniveau.


Onderhoud van zakelijke of particuliere tuinen: Of u nu een bedrijfstuin of een privétuin heeft, wij staan voor u klaar om het onderhoud te verzorgen. Van regelmatig snoeien en maaien tot het verzorgen van beplanting en het behouden van een gezond groen landschap.


Wat ons onderscheidt, is onze passie en oog voor detail in al onze werkzaamheden. We streven ernaar om samen met u als opdrachtgever naar het gewenste resultaat toe te werken, volledig afgestemd op uw behoeften en wensen.


Heeft u interesse gekregen in ons bedrijf? We komen graag vrijblijvend bij u langs om de diverse mogelijkheden te bespreken en uw wensen in kaart te brengen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Samen creëren we een prachtige tuin waar u van kunt genieten!


Tuinkeur

Reviews van RR Tuin & design

Door J
Op 10 juni 2023
10

Heel tevreden over het advies, communicatie en uitvoering. Zeker een aanrader!

Door I
Op 22 augustus 2022
10

Prima ervaring, aanrader!

Door G
Op 22 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door M
Op 17 juli 2022
10

Ze hebben heel mooi werk geleverd. We zijn heel tevreden en hebben hem al bij meerdere mensen aanbevolen.

Door R
Op 4 maart 2022
10

Vriendelijke en snelle service, alles volgens afspraak opgeleverd. Resultaat mag er zijn.

Door J
Op 2 maart 2022
10

Prima werklui die zich aan de afspraken houden en interesse tonen voor de wensen van de klant. Prima werk geleverd. Geven ook advies over andere dingen die in de tuin kunnen gebeuren. Een AANRADER voor iedereen in de omgeving Breda , Etten Leur en gemeente Halderberge

Door I
Op 1 maart 2022
8

Riley heeft goed naar onze wensen geluisterd en vorig jaar een prachtig ontwerp gemaakt. Goed uitgevoerd en veranderingen tijdens de aanleg gingen ook soepel. Wij vonden het jammer dat hij met teveel klussen tegelijkertijd bezig was waardoor het werk langer duurde en wat slordig afgewerkt was. Nu nog steeds houdt hij een vinger aan de pols of de tuin zich goed ontwikkeld.

Door W
Op 20 januari 2022
10

Riley weet wat de klant wil en heeft verstand van zaken. Een stapje extra is geen enkel probleem voor deze jonge ondernemer. Aanrader !

Door Y
Op 11 januari 2022
8

Team Riley is hardwerkend, klantvriendelijk en kan goed probleem-oplossend werken. Niets is te veelgevraagd, Riley voldoet zeker aan zijn doel klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Door P.V.D.S
Op 10 januari 2022
10

Zeer nette jongeman, komt afspraken perfect na.

Door J
Op 7 september 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door R.S
Op 7 juli 2020
10

Prima service! Goede kennis van zaken, goede inzet, redelijke prijzen

Door P
Op 14 april 2020
10

Eerlijk en open bedrijf, komt afspraken goed na en geeft goed advies. Werkzaam heden perfect uitgevoerd en netjes achter gelaten. Dus de volgende weer.

Door M.V.V.D.L
Op 31 maart 2020
8

Wij zijn super tevreden over de werkzaamheden. Riley heeft voor ons, ons terras opnieuw gelegd. Mooi strak. Tevens heeft hij een mooi ontwerp voor onze voortuin gemaakt en deze top uitgevoerd. Riley is vriendelijk, betrouwbaar en een harde werker.

Door L
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft mijn tuin aangelegd. Ik was bij hem terechtgekomen, omdat ik van zijn werkwijze hoorde en ik me hierin goed kon vinden. Hij werkt namelijk erg netjes. Ook erg tevreden over het resultaat. Een aanrader!

Door C.V.P
Op 27 februari 2020
10

Riley heeft uitmuntend werk geleverd. Hij is erg betrouwbaar en vakbekwaam. Hij gaat pas weg als alles in orde is en heeft een enorme passie voor zijn werk.